Regionální produkt

Zobrazit na mapě

Netěchovické telecí a hovězí

Klíčovým sortimentem produkce netěchovické bourárny je vyzrálé hovězí maso z býků z vlastního chovu, doplněné o čerstvé telecí maso stejného původu. Dobytek vyrůstá ve stájích v areálu Statku Netěchovice, je krmen senáží nebo senem z okolních luk a polí, za péče majitele statku pana Netíka, jeho rodiny a zaměstnanců. Po dosažení dané hmotnosti a stáří jsou zvířata porážena na malých rodinných jatkách a ve čtvrtích převezena zpět do Netěchovic do chladícího boxu bourárny. Zde, v malém, ale moderním a profesionálně vybaveném provozu je telecí maso zpracováno v řádech několika dnů, hovězí pak zraje ve visu metodou suchého zrání za kontrolované teploty a vlhkosti minimálně dva až tři týdny. Doba zrání zaručuje, že maso bude na talíři křehké a měkké. Poté nastává fáze bourání, kdy je maso očištěno a rozbouráno podle přání zákazníka. Nabourané a očištěné maso je vakuově baleno a označeno etiketou se všemi náležitými informacemi podle platné legislativy. Veškerý provoz je zároveň pod pravidelnou kontrolou státní veterinární správy. Hovězí i telecí maso je možné zakoupit buď v malém obchůdku přímo v bourárně či u spřátelených dodavatelů farmářských potravin


Netěchovice 14, 375 01 Týn nad Vltavou
Certifikovaný držitel: Štěpán Netík
IČ: 65988345
po, st, čt 7:00-14:00
út, čt 7:00-16:00
O Držiteli: Statek Netěchovice je bývalý poplužní dvůr, původně náležející ke kolodějskému panství Wratislavů z Mitrowitcz. Ke statku náleží pole, louky a pastviny, po kterých se pohybují krávy, ovce, kozy a mnoho dalších zemědělských zvířat. Na Statku Netěchovice působí hospodář Štěpán Netík, který se svojí rodinou a zaměstnanci obhospodařuje okolní krajinu a pečuje o samotný statek. Součástí Statku Netěchovice je také Jihočeské zemědělské muzeum o.p.s. a bourárna, produkující kvalitní hovězí a telecí maso.


Podobné turistické cíle