Netěchovické telecí a hovězí
Klíčovým sortimentem produkce netěchovické bourárny je vyzrálé hovězí maso z býků z vlastního chovu, doplněné o čerstvé telecí maso stejného původu. Dobytek vyrůstá ve stájích v areálu Statku Netěchovice, je krmen senáží nebo senem z okolních luk a polí, za péče majitele statku pana Netíka, jeho rodiny a zaměstnanců. Po dosažení dané hmotnosti a stáří jsou zvířata porážena na malých rodinných jatkách a ve čtvrtích převezena zpět do Netěchovic do chladícího boxu bourárny. Zde, v malém, ale moderním a profesionálně vybaveném provozu je telecí maso zpracováno v řádech několika dnů, hovězí pak zraje ve visu metodou suchého zrání za kontrolované teploty a vlhkosti minimálně dva až tři týdny. Doba zrání zaručuje, že maso bude na talíři křehké a měkké. Poté nastává fáze bourání, kdy je maso očištěno a rozbouráno podle přání zákazníka. Nabourané a očištěné maso je vakuově baleno a označeno etiketou se všemi náležitými informacemi podle platné legislativy. Veškerý provoz je zároveň pod pravidelnou kontrolou státní veterinární správy. Hovězí i telecí maso je možné zakoupit buď v malém obchůdku přímo v bourárně či u spřátelených dodavatelů farmářských potravin
út, čt 7:00-16:00